דגים

גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה

מחפשים בנרות ארוחה שהיא גם טעימה וגם בריאה? אנחנו חיים בעידן שבו כולנו מאוד מודעים לנושא של אורח חיים בריא ולתזונה בריאה ונכונה יותר, כולנו רוצים לשמור על הגוף ועל הבריאות שלנו. אנו מזמינים אתכם להתפנק במתכון סופר-טעים שהוא גם בריא: גלילות חצילים ממולאות בטונה דלת-נתרן ובטחינה באדיבות טונה סטארקיסט.
0
0
גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה
גלילות חצילים ממולאות בטונה וטחינה

כחלק מהמחויבות של טונה סטארקיסט לעידוד תזונה בריאה יותר, היא פיתחה טונה דלת הנתרן שזכתה לשבחים רבים. בכלל לא מרגישים שיש בה 75% פחות נתרן. החציל: מרגיע את עור, מכווץ, מוריד כולסטרול, מוריד לחץ-דם. החציל הוא הירק האכיל העשיר ביותר בניקוטין. עם זאת, ריכוז הניקוטין זניח ביחס לעישון, כמות הניקוטין בכ-9 ק”ג חצילים שווה לזו של סיגריה אחת רגילה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

מצרכים:

● 4 חצילים בינוניים
● 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן דל נתרן
● 3 כפות שמן (שנותר מקופסאות הטונה)
● 100 גרם  ללא תוספת מלח
● 2 לימונים
● 2 שיני שום קלופות
● ¼ צרור פטרוזיליה
● ½ צרור כוסברה
● ½ צרור נענע
● 1 כוס עלי סלרי אמריקאי קצוץ (50 גרם)
● כף שמן זית
● 2 כפות זרעי כוסברה כתושים
● 100 גרם עגבניות שרי
● פלפל שחור גרוס לטעם

אופן ההכנה:

לתערובת הטחינה, הניחו בקערת המיקסר 3 כפות טחינה גדושות, מיץ מלימון אחד, פטרוזיליה, ½ מכמות הכוסברה, ½ מכמות הנענע, סלרי, שיני שום ופלפל שחור ועבדו למחית ירוקה, במידת הצורך הוסיפו מעט מים.

מנקבים בעזרת מזלג קליפה של שני חצילים, ומניחים לקלייה על להבת הגז למשך כשעה, עד שהם רכים ונראים שרופים מבחוץ.

מצננים ובאמצעות כף מוציאים את בשר החציל, וקוצצים גס.

ערבבו בקערה את הטונה, בשר החציל הקלוי, כף וחצי זרעי כוסברה ומעט מסלט הטחינה, תבלו עם מעט לימון. שימרו בקירור.

להכנת פרוסות החציל פורסים את שני החצילים הנותרים לפרוסות דקיקות לאורכו של החציל בעובי של כ- 1/2 ס”מ, מפזרים מעט שמן זית וקולים בתנור בתבנית עם נייר אפייה כ-20 דקות. מוציאים ומניחים להתקרר על נייר סופג.

מניחים בתחתית פרוסת חציל קלויה, כף אחת מסלט הטונה והחצילים ומגלגלים לסיגר.

מפרידים את עלי עשבי התבלין שנותרו מגבעוליהם (נענע וכוסברה), ומאחדים בקערה, מוסיפים את עגבניות השרי החצויות ומתבלים בזרעי הכוסברה שנותרו, לימון ומעט שמן זית.
מסדרים את גלילות החצילים בצלחת הגשה, מניחים סלט עגבניות, וטחינה, ומגישים.

בתאבון!

0
0



אודות הכותב

כתב כאן ישראל

כתב כאן ישראל | כאן נעים, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

1 Comment

Click here to post a comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

ארכיון כתבות ‘כאן ישראל’

ברכת ראש הממשלה נתניהו ליום העצמאות ה-75

הדלקת המשואות ופתיחת חגיגות יום העצמאות

דבר ראש הממשלה ביבי נתניהו

דילוג לתוכן